Artikel fra Børsen

Artikel fra Børsens Nyhedsmagasins Lederguide

Ny som leder – Find din rolle i chefgruppen

En ledergruppe er en gruppe individualister. Stærke og mindre stærke personligheder. Den ideelle ledergruppe er den gruppe, hvor hver leder er i stand til at tænke og kommunikere holistisk - også når der skal kæmpes om budgetkronerne og personaleressourcerne.

Din overvejelse som leder i gruppen ligger i loyalitet, i din egen gennemslagskraft, i evnen til at blive hørt og taget alvorligt, ligesom du bliver bedømt på dine evner til at lytte aktivt og fremføre dine synspunkter uden at overdøve dine kolleger i lederkollegiet. Ingen bryder sig om tromleren.

Hverdagen i ledergruppen er ofte en anden. Flere faktorer kan ødelægge ledergruppen, og kemien er en ikke uvæsentlig faktor. Alle kan ikke nødvendigvis lige så godt med alle, men det er vigtigt at prøve at holde opmærksomheden mod løsningen af opgaver, og det er aldeles usundt at prøve at indgå skjulte alliancer med andre i ledergruppen. Det bliver altid opdaget, boomerangen returnerer en dag. Som leder - ny i gruppen eller gammel i gårde - overlever du altid på loyalitet, men først og fremmest på dine evner til at skabe resultater.

Har du spørgsmål?​

Ring og få en snak med
Gunnar om konfliktløsning.
97351355 / Send en mail

Afdelinger

Hvad kan vi hjælpe med?


Skriv til os, og vi vender tilbage hurtigst muligt

Ørskov Leder- og Organisationsudvikling

Petersmindevej 10
6900 Skjern

Tlf.: +45 97 35 13 55
E-mail: mail@orskovas.dk